Új támogatás a családoknak

By | december 14, 2020

otthonfelújítási támogatásOtthonteremtési támogatást vehetnek igénybe a gyermeket nevelő családok vagy az egyedülálló szülők. Akár 3 millió forintot is kaphatnak lakásfelújításra.

CSOK és Babaváró mellé is igényelhető az otthonteremtési támogatás

Új év, új támogatási forma. 2021. január 1-től otthonteremtési támogatást igényelhetnek a családok vagy az egyedülálló szülők. Több feltétele is van a lehetőségnek, a legfontosabb, hogy az igénylő legalább egy gyermeket neveljen.

A felújítási támogatás egyszer kérhető. A legmagasabb összeg 3 millió forint. A vissza nem térítendő állami támogatás legfeljebb a költségek felét fedezheti. Aki a maximális összeget kapja meg, minimum 6 millió forint értékben újíthatja fel a házat vagy a lakást.

A támogatást utólag folyósítják. A felújítást tehát ki kell fizetni, és utólag kapható meg az otthonteremtési támogatás. Ugyanakkor segítséget jelenthet, hogy CSOK és Babaváró hitel mellé igényelhető. A Babaváró hitel akár a felújítási támogatás önerejét is jelentheti. Még az sem kizáró ok, ha az igénylő szerepel a Központi Hitelinformációs rendszer, azaz a KHR listáján.

Otthonfelújítási támogatás felhasználása

A 2021-től igényelhető támogatás anyagköltségre és munkadíjra költhető 50-50%-ban. A felhasználása változatos módokon segíthet. Ha például a nyílászárókat cserélik ki, vagy a fűtésrendszert korszerűsítik, később várhatóan csökken a rezsi összege. Lehetőséget ad megújuló energiaforrások alkalmazására is.

Az otthonteremtési támogatásból sokféle, az otthon jobbá tételét szolgáló felújítást valósíthat meg.

Rate this post