Hogyan dolgozz diákszövetkezeten keresztül?

By | november 11, 2016

diákmunka diákszövetkezetDiákmunkát vállalnál, de még nem tudod, hogyan kezdj hozzá?

Különböző megfontolásokból, de a suli mellett egyre több középiskolás vagy főiskolás, egyetemista végez munkát. Az ő életüket könnyítik meg a diákszövetkezetek, amelyek segítenek megfelelő diákmelót találni.

A diákmunka vállalás lépései

Kezdésként személyesen el kell menni valamelyik iskolaszövetkezetbe, ahol regisztrálhatunk. Ehhez szükséges a nappalis jogviszonyt igazoló dokumentum, illetve 18 éves kor alatt (és 16 felett, annál fiatalabban csak a nyári szünetben, a 15 évesek vállalhatnak diákmunkát) a szülő vagy törvényes képviselő hozzájárulása. Ha sikerül a regisztráció, a diákok máris válogathatnak az elérhető diák munkák között.

Miért divatos manapság a diákmunka?

Népszerűek a magas órabért kínáló hostess munkák, de keresettek az iskolai menetrenddel jól összeegyeztethető mozis munkák vagy hétvégi diákmunkák is. A slágerszám pedig továbbra is a meki diákmunka. A népszerű gyorsétterem-hálózat magas órabért és extra juttatásokat kínál, úgyhogy valóban megéri a McDonald’s-ban dolgozni, akárcsak a többi helyen. A diákmunka lehetőséget nyújt arra, hogy a munkaerőpiacra való tényleges bekerülés előtt tapasztalatot szerezzenek a fiatalok, s persze a diákmelóval megkeresett pluszpénz sem jön rosszul. Az iskolaszövetkezetekben pedig lehet bízni, mert mindig pontosan utalják a fizetést. A www.furgediak.hu oldalon további hasznos információkat és diákmunka-ajánlatokat találhatunk.

5/5 - (1 vote)