A raktározásban egy biztos, a raklap

By | május 20, 2014

ujrahaszositott-raklapBár a világ folyamatosan fejlődik és halad, a hosszú évek óta bevált módszereken, eljárásokon még így sem mindig kell változtatni. Így van ez a logisztikai életben a raklapokkal is.

A hatalmas raktárak mellett nem véletlenül áll rendezett, nagy halom raklapokból: nem találtak még ki jobbat arra, hogyan lehetne biztonságosan és hatékonyan mozgatni az árut a raktárban, majd a továbbszállításkor.

Miért csak a raklap nyújt megoldást?

A viszonylag egyszerű kialakítású raklapnál ugyanis semmi sem felel meg jobban ezeknek az igényeknek. Az elterjedt UIC-EUR szabvány raklap 25 kg-ot nyom, cserébe akár 1300 kg-ot is fel lehet halmozni rá. Ezt a nagy mennyiséget aztán egyetlen targoncával meg lehet emelni, lefóliázni vagy a szállító kamionba pakolni. Az UIC-EUR-nál valamivel olcsóbb az egyutas raklap.

Miért jó az UIC-EUR raklap?

A régi, rossz minőséget jelző név már nem fedi a valóságot: ugyan az UIC-EUR-nál könnyebb a súlya, és emiatt is kevesebb, jellemzően maximum 1000 kg halmozható rá, kedvező ára miatt, és mert strapabíró, ez is egyre népszerűbb. Mindegyikben közös, hogy hosszú ideig terhelhető, és sokszori szállításra alkalmas.

Egy raklap legfőbb tulajdonsága

Alapelvárás, hogy erős legyen, mert ha áru alatt törik meg, és emiatt kár esik a felpakolt holmiban, az nagy anyagi veszteséget okozhat tulajdonosnak és raktáraknak egyaránt. Épp ezért a piac mindegyik résztvevője a stabil, jó minőségű raklapokat keresi. Pont olyanokat, amilyeneket a www.eladoraklap.hu oldalon nézhet és rendelhet meg.

Rate this post